Zwangerschapsmassage
Deze massage is geheel afgestemd op jouw zwangerschap, waarbij rekening wordt gehouden met de belastbaarheid van het lichaam. Tijdens de zwangerschap verandert er namelijk veel op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Onder invloed van hormonen verweken de bindweefsels die buiten de zwangerschap het bekken stevig bij elkaar houden. Hierdoor kan rug en -bekkenpijn ontstaan. Beenkramp, vermoeide benen of vochtophoping komt ook vaak voor gedurende de zwangerschap.
Uit onderzoek is gebleken dat zwangerschapsmassage positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn. Daarnaast wordt de aanmaak van stresshormonen verminderd en doorbloeding verbeterd. Door de massage komt er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar voor zowel moeder als kind. Een teveel aan vocht wordt beter afgevoerd waardoor benen minder zwaar en vermoeid aanvoelen.
Contra indicaties
De massage kan worden ondergaan vanaf 14 weken van de zwangerschap tot aan de bevalling. Overleg eventueel vooraf met de verloskundige of een massage in jouw situatie bevorderlijk is. Zo mag er bijvoorbeeld niet gemasseerd worden bij hartklachten, trombose of een te hoge bloeddruk. Daarom zal er voorafgaand aan de massage een korte anamnese worden afgenomen om te beoordelen of de behandeling verantwoord is.
De massage
Op een speciale tafel, met uitsparing voor buik en borsten, kan je heerlijk op je buik liggen. De temperatuur van de tafel, massagedruk, je wensen en behoeften worden op jou afgestemd. Desgewenst is het mogelijk om van houding te wisselen naar de zij of rug, met ondersteunende kussens.
